Surusidonta

Kukat auttavat ilmaisemaan suruamme

Kun kuolema koskettaa läheltä, autamme surukukkien valinnassa, tekstaamme kukkalaitteiden nauhoja ja kortteja sekä toimitamme surukukat lähialueillemme.

Saat meiltä osanottokimput surukotiin, toiveesi mukaiset surulaitteet, -kimput, seppeleet ja arkkulaitteet sekä adressit.

Surunvalittelukukat

Surunvalittelu esitetään kuolemantapauksen jälkeen, ennen hautajaisia. Osanoton ilmaisuna surunvalittelukimpun ja kortin vieminen poisnukkuneen läheisille on kaunis tapa, jolla ilmaiset osasi surutyöhön.

Hautajaiskukat

Kukat luovat arvokkaan ja kauniin tunnelman sekä ovat viimeinen tervehdys poisnukkuneelle. Suruvihkoihin ja -kimppuihin liitetään yleensä nauha tai kortti, jossa on muistolause (värssy).

surusidonta3

Surulaite

Surulaite on haudalle laskettava kahvallinen kukkalaite, joka tehdään kosteaan oasis-sieneen. Tämän ansiosta se kestää kauemmin kuin surukimppu, joka taas sidotaan omin varsin. Teemme surulaitteet väri- ja kukkatoiveesi mukaisina tilaisuuden luonteen huomioonottaen.

surusidonta1

Surukimput

Haudalle voidaan laskea surulaitetta pienempi ja omaan varteen sidottu suru- eli hautakimppu. Tavalliseen kukkakimppuun verraten surukimppu sidotaan toispuoleisena.

surusidonta2

Arkkulaitteet

Arkkulaite on arkun päälle kiinnitettävä kukka-asetelma, joka voitaan tehdä joko kimppuna tai sieneen sidottuna. Suunnittelemme ja sidomme arkkulaitteet huomioonottaen arkun muodon, jotta kukat laskeutuvat kauniisti arkun sivuille.

surusidonta5

Huolehdimme myös arkkulaitteiden toimittamisesta sekä paikalleen kiinnittämisestä ennen siunaustilaisuuden alkamista.

Seppeleet

Surulaitteiden ja -kimppujen sijaan voidaan haudalle laskea seppele.

surusidonta6

Seppeleitä on havu- tai lehtipäällystyksellä tai kokonaan kukitettuna ja pyöreän lisäksi seppele voi olla myös sydämenmuotoinen.

Uurnakoristeet

Uurnanlaskua varten voidaan tehdä uurnakoriste. Koristeen muoto, tyyli ja kukkavalinta on asiakkaan toiveiden mukainen ja koristeen suunnittelussa huomioidaan uurnan malli.

surusidonta7

Nauhat ja kortit

Surulaitteisiin, -kimppuihin ja seppeleisiin liitetään usein muistolause eli värssy. Muistolauseet kirjoitetaan joko korttiin tai perinteiseen nauhaan.

Adressit

Jos et itse osallistu vainajan siunaukseen voit laittaa adressin, jonka lähetät ennen siunaustilaisuutta omaisille. Adressit luetaan yleensä muistojuhlassa. Meillä on tarjolla valikoima Suomessa painettuja suruadresseja.

Tilaaminen

Kun olet järjestämässä siunaustilaisuutta, jossa tarvitset tilaisuuden luonteeseen sopivia yksittäisiä kukka-asetelmia tai laajoja kokonaisuuksia, ota yhteyttä ja varaa aika suunnitteluun. Tilauksen tekeminen vähintään viikkoa ennen varmistaa haluamiesi kukkalajikkeiden saannin.

Tule käymään tai ota yhteyttä niin suunnitellaan yhdessä tilaisuuteesi sopivat surukukat.

Katso kuvia surusidonnoistamme >>

suru2 suru1 suru3