TULIKUKKA – historiaa jo vuodesta 1973

?????????????????

Tulikukka aloitti toimintansa Vantaan Myyrmäessä Uomarinteen ja Uomatien kulmassa vuonna 1973. Aluksi nimi oli Kukka-apila. Kuvassa on ensimmäinen “myymälä”, punainen puukioski. Kyseessä on äitienpäivä.

?????????????????

Vuonna 1975 toiminta laajeni Uudenmaankadulle Helsinkiin ja Myyrmäen asemalle nykyisen Molly Malone’s Topparin viereen. Naapurissa toimi silloin elokuvateatteri Kino Myyrmäki. Kuvassa äitienpäivämyyntiä Myyrmäen asemalla vuonna 1975.

?????????????????

Kuva on vuodelta 1985. Puukioskin edustalla poseeraa Tulikukan perustaja Marja-Liisa yhdessä kioskin 16-vuotta hovivahtikoirana toimineen Leidin kanssa. “Lissu” palveli asiakkaitaan aina vuoteen 2010 asti. Kun vuonna 1989 vanhaa puukioskia oltiin viemässä pois uuden myymälärakennuksen tieltä, tarttui Leidi lavettiauton kuljettajaa housun lahkeesta – tehän ette hänen vartioimaa mökkiä vie mihinkään! Niin uskollinen oli Leidi vartioimaansa puukioskia kohtaan.

?????????????????

Kuva on kesältä 1985, jolloin Lissu päätti rakennuttaa Vaskivuorentielle pienkukkatalon. Kun vuonna 1989 Uomarinteelle rakennettiin uusi myymälärakennus, päätti Lissu luopua Vaskivuorentien myymälästä.

?????????????????

Kun 1980-luvun puolivälin jälkeen alkoi Myyrmäkeen ja sen lähialuille syntyä kilpailijoita, päätti Lissu keskittää kaiken voimavaransa yhteen liikkeeseen ja rakennuttaa Uomarinteelle uuden hienon 80-neliöisen pienkukkatalon. Samalla hän luopui aseman liikkeestään sekä myöhemmin myös Vaskivuorentien kioskistaan. Kuva on talvelta 1990.

??????????????????

Vuonna 2013 joulukuussa Tulikukan perustaja ja kukkien parissa elämäntyönsä tehnyt Marja-Liisa nukkui pois 80-vuotiaana.

tkoy13

Kukkakauppaa samalla paikalla Myyrmäessä perinteikkäästi jatkaa floristi Elsa Rahikainen 31.10.2015 lähtien.